02-8376 6100 info@satatech.fi

TARPEENMUKAINEN ILMANVAIHTO

ENERGIANSÄÄSTÖÄ HYVÄLLÄ ILMANLAADULLA

Nykyajan kehittynyt tietotekniikka avaa täysin uudet mahdollisuudet myös ilmanvaihdon ohjaukseen.

Haluamme luonnollisesti, että tilat, joissa työskentelemme tai oleskelemme ovat viihtyisiä sisäilman laadultaan, lämpötilaltaan ja kosteudeltaan.
Useimmissa tiloissa tilan käyttöaste kuitenkin vaihtelee huomattavasti vuorokauden aikana ja tällöin kiinteistön ilmanvaihtoa käytetään turhaan suurella teholla. Tarpeenmukaisella ilmanvaihdolla voidaan säätää ja hallita eri huoneiden tai aluekokonaisuuksien ilmanvaihdon käyntitehoa. Ohjaus voidaan toteuttaa esimerkiski läsnäolon, lämpötilan, kosteuden tai hiilidioksidimittauksen mukaan.

Tarpeenmukaista ilmanvaihtoa voidaan hyödyntää myös teollisuudessa kompensoimaan suuria ilmamääriä.

SOVELTUU UUDISRAKENNUKSIIN JA SANEERAUSKOHTEISIIN

Tarpeenmukainen ilmanvaihto soveltuu erityisesti toimistoihin, kouluihin, hotelleihin ja asuntoihin, koska näissä tiloissa henkilömäärät eri tiloissa voivat vaihdella päivän mittaan suuresti. Käyttökokemukset ovat olleet hyviä ja tarpeenmukaisella ilmanvaihdolla saadaan jopa 50% säästöt puhallinenergiaan ja 40% säästöt ilmanvaihdon lämmitys- ja jäähdytysenergiaan.

Älykäs ilmanvaihdon tarpeenmukainen ohjaus voidaan myös toteuttaa jo olemassa olevaan järjestelmään. Samassa yhteydessä voidaan uusia myös koko talotekniikan automaatio, joka avaa mahdollisuudet kiinteistön talotekniikan etähallintaan ja edelleen tätä kautta saatavaan energiansäästöön.