AJANKOHTAISTA

ELY-KESKUKSEN AVUSTUS ÖLJYLÄMMITYSJÄRJESTELMÄSTÄ LUOPUMISEEN SAANUT POSITIIVISEN VASTAANOTON

Julkaistu 18.9.2020

Ympärivuotisessa asuinkäytössä oleville pientalojen omistajille avautui 1.9.2020 haettavaksi valtionavustus öljylämmitysjärjestelmästä luopumiseen ja korvaamiseen ympäristöystävällisemmällä lämmitysmuodolla. Avustuksen myötää keskitetysti koko Suomeen Pirkanmaan ELY-keskus.

Pirkanmaan ELY-keskuksen mukaan hakemuksia on saapunut syyskuun alkupuolella jo yli 1000 kappaletta. Avustuksen arvioitu riittävyys on 10 000 pientalolle.

Saatavilla kaksi eri avustusvaihtoehtoa

Avustusta myönnetään 4000€, kun öljylämmityksestä siirrytään kaukolämpöön, maalämpöpumppuun tai ilma-vesilämpöpumppuun ja 2500€, kun siirrytään muihin lämmitysmuotoihin. Avustusta ei myönnetä, jos rakennus käyttää saneerauksen jälkeen fossiilisia polttoaineita, kuten öljyä, hiiltä, maakaasua tai turvetta.

– Pientaloasukkaat ovat olleet ahkerasti innostuneita lämmitysmuodon vaihtoon syyskuun alkupuolella ja ihmiset ovat olleet hyvin tietoisia uudesta avustusmuodosta, kertoo Satatech Talotekniikka Oy:n Mika Siivonen.

– ELY:n hakemuksesta on tehty hyvin helppo ja yksinkertainen. Osa ihmisistä sekoittaa uuden avustuksen olemassa olevaan ARA:n energia-avustukseen, joka on kuitenkin täysin eri asia, jatkaa Satatechin Jukka Otamo.

Avustuspäätös kannattaa hakea ennen muutostyötä

Avustusta voi hakea myös takautuvasti, mutta avustuspäätös on suositeltava hakea ennen lämmitysjärjestelmän muutostyöhön ryhtymistä.

– Avustuspäätökseen tulee liittää suunnitelma lämmitysjärjestelmän purkamisesta ja uuden toteuttamisesta. Suunnitelmaksi riittää urakointiliikkeen eritelty tarjous eli tästä ei koidu lisäkustannuksia asiakkaille, Siivonen toteaa.

Ennen muutostyöhön ryhtymistä on hyvä varmistua myös kuntien alueellisista vaatimuksista ja lupa-asioista.

AJANKOHTAISTA 

Kevät on hyvä aika hankkia kesän jäähdytys

Kevät on hyvä aika hankkia kesän jäähdytys

AJANKOHTAISTAKEVÄT ON HYVÄ AIKA HANKKIA KESÄN JÄÄHDYTYSJulkaistu 10.4.2023Kevät on hyvä aika hankkia ilmalämpöpumppu kesäajan jäähdytykseen. Kesää lähestyttäessä asennusjonot ovat edellisinä vuosina kasvaneet huomattavasti. Hankkimalla laitteen nyt keväällä, varmistut...

Toimipisteeemme sijaitsee Raumalla yli 600 m2 toimitiloissa. Yritys on täysin yksityisomistuksessa. Henkilöstömme koostuu lähes kahdestakymmenestä alansa ammattilaisesta.

Suoritamme urakointia pääsääntöisesti Satakunnan alueella. Yksittäisiä asennusprojekteja suoritamme myös muualla Suomessa ja ulkomailla.

Laajat palvelut ovat kaikkien käytettävissä. Asiakkaitamme ovat julkishallinto, yritykset, rakennusliikkeet, taloyhtiöt ja kotitaloudet.

YHTEYSTIEDOT

Hakuninvahe 1, 26100 Rauma
Puh. 02-8376 6100
Sopimuspäivystys 24/7: 040-660 7882
info@satatech.fi

Avoinna arkisin 7.00-16.00

Katso kaikki yhteystiedot

Seuraa meitä Facebookissa

©2023 Satatech Talotekniikka Oy