02-8376 6100 info@satatech.fi

AJANKOHTAISTA

ELY-KESKUKSEN AVUSTUS ÖLJYLÄMMITYSJÄRJESTELMÄSTÄ LUOPUMISEEN SAANUT POSITIIVISEN VASTAANOTON

Julkaistu 18.9.2020

Ympärivuotisessa asuinkäytössä oleville pientalojen omistajille avautui 1.9.2020 haettavaksi valtionavustus öljylämmitysjärjestelmästä luopumiseen ja korvaamiseen ympäristöystävällisemmällä lämmitysmuodolla. Avustuksen myötää keskitetysti koko Suomeen Pirkanmaan ELY-keskus.

Pirkanmaan ELY-keskuksen mukaan hakemuksia on saapunut syyskuun alkupuolella jo yli 1000 kappaletta. Avustuksen arvioitu riittävyys on 10 000 pientalolle.

Saatavilla kaksi eri avustusvaihtoehtoa

Avustusta myönnetään 4000€, kun öljylämmityksestä siirrytään kaukolämpöön, maalämpöpumppuun tai ilma-vesilämpöpumppuun ja 2500€, kun siirrytään muihin lämmitysmuotoihin. Avustusta ei myönnetä, jos rakennus käyttää saneerauksen jälkeen fossiilisia polttoaineita, kuten öljyä, hiiltä, maakaasua tai turvetta.

– Pientaloasukkaat ovat olleet ahkerasti innostuneita lämmitysmuodon vaihtoon syyskuun alkupuolella ja ihmiset ovat olleet hyvin tietoisia uudesta avustusmuodosta, kertoo Satatech Talotekniikka Oy:n Mika Siivonen.

– ELY:n hakemuksesta on tehty hyvin helppo ja yksinkertainen. Osa ihmisistä sekoittaa uuden avustuksen olemassa olevaan ARA:n energia-avustukseen, joka on kuitenkin täysin eri asia, jatkaa Satatechin Jukka Otamo.

Avustuspäätös kannattaa hakea ennen muutostyötä

Avustusta voi hakea myös takautuvasti, mutta avustuspäätös on suositeltava hakea ennen lämmitysjärjestelmän muutostyöhön ryhtymistä.

– Avustuspäätökseen tulee liittää suunnitelma lämmitysjärjestelmän purkamisesta ja uuden toteuttamisesta. Suunnitelmaksi riittää urakointiliikkeen eritelty tarjous eli tästä ei koidu lisäkustannuksia asiakkaille, Siivonen toteaa.

Ennen muutostyöhön ryhtymistä on hyvä varmistua myös kuntien alueellisista vaatimuksista ja lupa-asioista.

AJANKOHTAISTA 

Ilmalämpöpumppujen kysyntä jatkunut vilkkaana

Ilmalämpöpumppujen kysyntä jatkunut vilkkaana

AJANKOHTAISTAILMALÄMPÖPUMPPUJEN KYSYNTÄ JATKUNUT VILKKAANAJulkaistu 30.11.2022Ilmalämpöpumppujen kysyntä on jatkunut vilkkaana. Ajankohtainen energiakustannusten nousu aiheutti alkusyksyllä lämpöpumppumarkkinoille kovan kysynnän, joka on jatkunut tasaisena talveen...

Valtakunnallinen Astetta alemmas -kampanja käynnistyi

Valtakunnallinen Astetta alemmas -kampanja käynnistyi

AJANKOHTAISTAVALTAKUNNALLINEN ASTETTA ALEMMAS -KAMPANJA KÄYNNISTYIJulkaistu 10.10.2022Valtakunnallinen Astetta alemmas- energiansäästökampanja alkoi tänään 10.10.2022. Kampanja tarjoaa konkreettisia vinkkejä energiansäästöön ja sähkön kulutushuippujen leikkaamiseen...

Ilmalämpöpumppuja saatavilla lämmityskauteen

Ilmalämpöpumppuja saatavilla lämmityskauteen

AJANKOHTAISTAILMALÄMPÖPUMPPUJA SAATAVILLA LÄMMITYSKAUTEENJulkaistu 15.8.2022Olemme varautuneet tulevaan lämmityskauteen ja suositumpien kotitalouksiin soveltuvien ilmalämpöpumppumallien oma varastosaatavuus on erinomainen. Erikoisempien mallien toimitusaika saattaa...

Toimipisteeemme sijaitsee Raumalla yli 600 m2 toimitiloissa. Yritys on täysin yksityisomistuksessa. Henkilöstömme koostuu lähes kahdestakymmenestä alansa ammattilaisesta.

Suoritamme urakointia pääsääntöisesti Satakunnan alueella. Yksittäisiä asennusprojekteja suoritamme myös muualla Suomessa ja ulkomailla.

Laajat palvelut ovat kaikkien käytettävissä. Asiakkaitamme ovat julkishallinto, yritykset, rakennusliikkeet, taloyhtiöt ja kotitaloudet.

YHTEYSTIEDOT

Hakuninvahe 1, 26100 Rauma
Puh. 02-8376 6100
Sopimuspäivystys 24/7: 040-660 7882
info@satatech.fi

Avoinna arkisin 7.00-16.30

Katso kaikki yhteystiedot

Seuraa meitä Facebookissa

©2022 Satatech Talotekniikka Oy