AJANKOHTAISTA

ILMALÄMPÖPUMPUN KEVÄTHUOLTO – OTA NÄMÄ ASIAT HUOMIOON

Julkaistu 13.5.2024

Nyt on hyvä hetki tehdä ilmalämpöpumpun keväthuolto. Katso mitä huoltotoimenpiteitä voit tehdä itse ja mitkä on parempi jättää ammattilaisen hoidettavaksi.

ILMALÄMPÖPUMPUN HUOLTO VARMISTAA LAITTEESI TOIMIVUUDEN

Keväällä kun siirrytään lämmityskaudesta viilennyskauteen, on hyvä hetki tehdä ilmalämpöpumpun keväthuolto ja  tarkistaa muutamat asiat laitteistosi sisä- ja ulkoyksiköstä. Ilmalämpöpumppu jaksaa viilentää tehokkaammin, kun sitä on huollettu oikein.

Ilmalämpöpumpun huolto takaa, että laitteesi toimii tehokkaasti koko sen eliniän. Säännöllisesti huolletulla ilmalämpöpumpulla varmistat laitteen energiatehokkuuden ja raikkaan sisäilman.

Ilmalämpöpumpun huollossa on muutamia asioita, joita voit tehdä turvallisesti itse. On kuitenkin olemassa myös asioita, joiden huoltaminen on parempi jättää ammattilaisella.

Voit itse puhdistaa ilmalämpöpumpun sisäyksikön suodattimet. Ne on tärkeää puhdistaa säännöllisin väliajoin. Katso tarkemmat ohjeet suodattimien puhdistamiseen.

Voit itse myös tarkastaa koneen toiminnan viilennyskauden alussa laittamalla kone jäähdytyskäytölle ja seuraamalla tuleeko sisäyksiköstä viileää ilmaa. Kuuntele myös tarkasti kuuluuko normaalista poikkeavia ääniä koneen käydessä sekä ulkona että sisällä.

Ulkoyksikön huoltotyöt kannattaa jättää alan ammattilaisella. Itse voit puhdistaa ilmalämpöpumpun ulkoyksiköstä lehdet ja muut roskat hyvin varovasti.

TURVAUDU TIETYISSÄ TILANTEISSA AMMATTILAISEEN

On kuitenkin olemassa myös tilanteita, joissa on parempi kutsua paikalle ammattilainen tekemään huolto. Ilmalämpöpumppusi voi vaatia ammattilaisen tekemää puhdistushuoltoa:

-Jos sisäyksikön kenno on kovin likainen
-Jos puhallinrumpuun, on kiinnittynyt paljon pölyä
-Jos kondenssivesiletku on tukossa, on tukos avattava ammattilaisen toimesta, joka voi samalla arvioida tarvitseeko laitteelle tehdä puhdistushuolto.
-Jos havaitset, että laitteesta ei tule kunnolla viileää ilmaa, vaikka sisä- ja ulkoyksikköjen kennot ovat puhtaat, on hyvä pyytää ammattilainen paikalle tarkistamaan laitteen kylmäainemäärän.
-Jos laitteesta kuuluu normaalista poikkeavia ääniä, voit pyytää huoltoliikkeen paikalle katsomaan mistä ääni johtuu.

Teksti: Scanoffice Oy https://scanoffice.fi/ajankohtaista/ilmalampopumpun-kevathuolto-ota-nama-asiat-huomioon/

AJANKOHTAISTA

Korotettu kotitalousvähennys ja ELY-avustus vuodelle 2024

Korotettu kotitalousvähennys ja ELY-avustus vuodelle 2024

AJANKOHTAISTAKOROTETTU KOTITALOUSVÄHENNYS JA ELY-AVUSTUS VUODELLE 2024Julkaistu 2.2.2024KOROTETTU KOTITALOUSVÄHENNYS VUODELLE 2024 Energiaremonttia suunniteltaessa kannattaa perehtyä tarkasti erilaisiin tarjolla oleviin avustuksiin. Avustuksia hyödyntämällä voit...

Toimipisteeemme sijaitsee Raumalla yli 600 m2 toimitiloissa. Yritys on täysin yksityisomistuksessa. Henkilöstömme koostuu lähes kahdestakymmenestä alansa ammattilaisesta.

Suoritamme urakointia pääsääntöisesti Satakunnan alueella. Yksittäisiä asennusprojekteja suoritamme myös muualla Suomessa ja ulkomailla.

Laajat palvelut ovat kaikkien käytettävissä. Asiakkaitamme ovat julkishallinto, yritykset, rakennusliikkeet, taloyhtiöt ja kotitaloudet.

YHTEYSTIEDOT

Hakuninvahe 1, 26100 Rauma

02-8376 6100

info@satatech.fi

Avoinna arkisin 7.00-16.00

Y-tunnus: 2575266-3

Seuraa meitä Facebookissa

Seuraa meitä Instagramissa

©2024 Satatech Talotekniikka Oy