AJANKOHTAISTA

KOROTETTU KOTITALOUSVÄHENNYS JA ELY-AVUSTUS VUODELLE 2024

Julkaistu 2.2.2024

KOROTETTU KOTITALOUSVÄHENNYS VUODELLE 2024

Energiaremonttia suunniteltaessa kannattaa perehtyä tarkasti erilaisiin tarjolla oleviin avustuksiin. Avustuksia hyödyntämällä voit säästää useita tuhansia euroja. Voit kuitenkin käyttää projektissasi vain yhtä avustusmuotoa, eli avustuksia ei voi käyttää päällekkäin. Mutta mikä näistä on sinun tapauksessasi hyödynnettävissä ja taloudellisin vaihtoehto?

Öljylämmityksestä luopuminen

-Kotitalousvähennyksen maksimi on 3 500 euroa henkilöltä. Omavastuu on 100 euroa vuodessa henkilöltä kuten aikaisemminkin.

-Kotitalousvähennyksen saa vain työn osuudesta. Vähennys on 60 % työn osuudesta, jos työn on ostanut yritykseltä.

-Jos palkkaa työntekijän, voi vähentää 30 % palkasta sekä palkkaan liittyvät työnantajan sivukulut.

Muutos koskee vuosia 2022 – 2027.

Muiden remonttitöiden osalta kotitalousvähennys pysyy ennallaan.

  Ilmalämpöpumpun asennus

  Kotitalousvähennystä saat 40 % lämpöpumpun asennustyön osuudesta ja se hyvitetään sinulle henkilökohtaisessa verotuksessa. Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on 2 250 € vuodessa. Vähennyksen omavastuu on 100 € henkilöltä vuodessa. Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten voit saada puolisosi kanssa yhteensä 4 500 € vähennyksen.

   ELY-keskuksen avustus öljy- ja kaasulämmitykestä luopumiseksi

   Voit myös edelleen hyödyntää ELY-keskuksen myöntämän avustuksen öljy- tai kaasulämmityksestä luopumiseen. Ympärivuotisessa asuinkäytössä olevien pientalojen omistajille on tarjolla valtionavustusta öljy- tai kaasulämmitysjärjestelmän poistamiseen ja korvaamiseen muilla lämmitysmuodoilla.

   Avustuksen määrä on aina joko 2 500 euroa tai 4 000 euroa:

   -4 000 euroa, kun öljy- tai kaasulämmityksestä siirrytään kaukolämpöön, maalämpöpumppuun tai ilma-vesilämpöpumppuun

   -2 500 euroa, kun siirrytään muihin lämmitysjärjestelmiin.

   https://www.ely-keskus.fi/oljylammityksen-vaihtajalle
   https://www.ely-keskus.fi/kaasulammityksen-vaihtajalle

   Yllä mainittua avustusta ja kotitalousvähennystä ei kuitenkaan voi yhdistää samaan hankintaan. Tarkistathan ajan tasalla olevat tiedot Verottajan ja ELY-Keskuksen sivuilta.

   AJANKOHTAISTA

   Etsimme joukkoomme huoltoasentajaa ilmastointiin

   Etsimme joukkoomme huoltoasentajaa ilmastointiin

   AJANKOHTAISTAETSIMME JOUKKOOMME HUOLTOASENTAJAA ILMASTOINTIINJulkaistu 29.12.2023Satatech Talotekniikka Oy  on ilmastointiin, LVI-huoltoon, jäähdytykseen, lämpöpumppuihin ja LVI-alan konsultointitehtäviin erikoistunut palveluyritys. Asiakkainamme ovat julkishallinto,...

   Vuodenvaihteen aukioloajat

   Vuodenvaihteen aukioloajat

   AJANKOHTAISTAVUODENVAIHTEEN AUKIOLOAJATJulkaistu 18.12.2023Kaikki talotekniikkapalvelut ovat saatavilla myös joulun aikana. Palvelemme ja työskentelemme arkipäivisin normaalisti muutamaa liikkeemme aukioloaikojen supistusta lukuunottamatta. Pyhäpäivinä olemme...

   Toimipisteeemme sijaitsee Raumalla yli 600 m2 toimitiloissa. Yritys on täysin yksityisomistuksessa. Henkilöstömme koostuu lähes kahdestakymmenestä alansa ammattilaisesta.

   Suoritamme urakointia pääsääntöisesti Satakunnan alueella. Yksittäisiä asennusprojekteja suoritamme myös muualla Suomessa ja ulkomailla.

   Laajat palvelut ovat kaikkien käytettävissä. Asiakkaitamme ovat julkishallinto, yritykset, rakennusliikkeet, taloyhtiöt ja kotitaloudet.

   YHTEYSTIEDOT

   Hakuninvahe 1, 26100 Rauma

   02-8376 6100

   info@satatech.fi

   Avoinna arkisin 7.00-16.00

   Y-tunnus: 2575266-3

   Seuraa meitä Facebookissa

   ©2024 Satatech Talotekniikka Oy