AJANKOHTAISTA

KEVÄT ON HYVÄ AIKA HANKKIA KESÄN JÄÄHDYTYS

Julkaistu 10.4.2023

Kevät on hyvä aika hankkia ilmalämpöpumppu kesäajan jäähdytykseen. Kesää lähestyttäessä asennusjonot ovat edellisinä vuosina kasvaneet huomattavasti. Hankkimalla laitteen nyt keväällä, varmistut siitä, että laite on toiminnassa ensimmäisten kuumien kelien tullessa.

ASENNUSJONO 2-3 VIIKKOA

Lämpöpumppujen asennusjono on helpottunut talven ruuhkasta huomattavasti ja se on tällä hetkellä 2-3 viikkoa tilauksesta. Laitteita löytyy tällä hetkellä varastosta kiitettävästi.

VALIKOIMASSA MYÖS PELKÄSTÄÄN JÄÄHDYTTÄVÄT LAITTEET

Pelkästään jäähdyttävät laitteet ovat olleet suosiossa etenkin kerrostaloasukkaiden keskuudessa. Jäähdyttävä laite on hankintahinnaltaan edullisempi verrattuna lämmittäviin ratkaisuihin. Mitsubishi Electric HR-sarja on ratkaisu kerrostaloauntojen jäähdytyslaitteeksi. Hoidamme jäähdytysratkaisuit kerrostaloasuntoihin avaimet käteen -periaatteella.

ESIMERKKI: TÄMÄN VERRAN ASUNNON JÄÄHDYTTÄMINEN MAKSAA

Otetaan esimerkkinä omakotitalo Raumalta, jossa ilmalämpöpumpulla on jäähdytetty koko kesä 2022.

Tässä tarkemmat kohdetietot:

– 120 m2 omakotitalo, avoin pohjaratkaisu ja paljon korkeaa 3,3m tilaa.
-Talo lämpenee Mitsubishi Electric Ecodan -ilmavesilämpöpumpulla.
-Jäähdytyksessä käytetään Mitsubishi Electric LN25 -ilmalämpöpumppua.

Kesän 2022 jäähdytykseen energiaa kului 177,5 kWh, joka tarkoittaa tasaisesti jaettuna noin 2 kWh/päivä. Ilmalämpöpumppu on ollut koko ajan päällä.

Lasketaan eri sähkön hinnoilla, mitä jäähdytys ilmalämpöpumpulla on maksanut todellisuudessa: kWh x sähkönhinta c = kesän jäähdytyskustannukset €

  • 177,5 x 0,10 = 17,70 €
  • 177,5 x 0,15 = 26,62 €
  • 177,5 x 0,30 = 53,25 €
  • 177,5 x 0,45 = 79,87 €

Jäähdytys maksaa halvimillaan reilusti alle yhden euron vuorokaudessa ja 0,30 c sähkönhinnallakin vain 1,8 € vuorokaudessa.

MISTÄ NÄIN PIENET ENERGIANKULUTUKSET JÄÄHDYTYKSESSÄ JOHTUVAT?

Ilmalämpöpumpulla viilentäminen kesäkuumalla maksaa euron tai kaksi päivässä, vaikka ilmalämpöpumppu olisi koko ajan päällä.

Viilentäminen on edullisempaa kuin lämmittäminen. Kun ulkona on helle, ilmalämpöpumpun tarvitsee jäähdyttää vain muutama aste alle ulkolämpötilan, koska silloin sisäilma tuntuu jo mukavan viileältä. Eli voidaankin todeta, ettei läpi kesän ilmalämpöpumpulla viilennetty asunto ei vie lämmityskauden aikana saavutettuja säästöjä.

Jos ulkona on 27 asteen helle, miellyttävä sisäilma voi sisällä olla 23-25 astetta. Lisäksi harvoin puhuttu asia jäähdytyksessä on laitteiston energiatehokkuus. Lämmityksessä vertaillaan paljon laitteita ja katsotaan mikä on laitteen SCOP-arvo eli lämmityskauden lämpökerroin.

Jäähdytyksessä puhutaan taas SEER-arvosta, joka on jäähdytyksen vuotuinen kylmäkerroin. Esimerkissä mainitussa Mitsubishi Electric LN25 -ilmalämpöpumpussa SEER on jopa 10,5.

Mukavuus ei todellakaan ole kallista!

 

Laskelma ja laskelman tekstit: https://scanoffice.fi/ajankohtaista/ilmalampopumpulla-asunnon-viilentaminen-mita-se-maksaa/

 

AJANKOHTAISTA

Ilmalämpöpumpun keväthuolto – ota nämä asiat huomioon

Ilmalämpöpumpun keväthuolto – ota nämä asiat huomioon

AJANKOHTAISTAILMALÄMPÖPUMPUN KEVÄTHUOLTO - OTA NÄMÄ ASIAT HUOMIOONJulkaistu 13.5.2024 Nyt on hyvä hetki tehdä ilmalämpöpumpun keväthuolto. Katso mitä huoltotoimenpiteitä voit tehdä itse ja mitkä on parempi jättää ammattilaisen hoidettavaksi. ILMALÄMPÖPUMPUN HUOLTO...

Toimipisteeemme sijaitsee Raumalla yli 600 m2 toimitiloissa. Yritys on täysin yksityisomistuksessa. Henkilöstömme koostuu lähes kahdestakymmenestä alansa ammattilaisesta.

Suoritamme urakointia pääsääntöisesti Satakunnan alueella. Yksittäisiä asennusprojekteja suoritamme myös muualla Suomessa ja ulkomailla.

Laajat palvelut ovat kaikkien käytettävissä. Asiakkaitamme ovat julkishallinto, yritykset, rakennusliikkeet, taloyhtiöt ja kotitaloudet.

YHTEYSTIEDOT

Hakuninvahe 1, 26100 Rauma

02-8376 6100

info@satatech.fi

Avoinna arkisin 7.00-16.00

Y-tunnus: 2575266-3

Seuraa meitä Facebookissa

Seuraa meitä Instagramissa

©2024 Satatech Talotekniikka Oy