ILMALÄMPÖPUMPUN HUOLTO

Miten huollat ilmalämpöpumppuasi itse?

Säännöllinen ilmalämpöpumpun huolto lisää laitteen käyttöikää. Kun tarvitset apua laitteesi huoltoon, meiltä löytyy osaavaa henkilökuntaa ja tarvittaessa varaosia. Ilmalämpöpumpun huolto on tärkeää, sillä pumppu ja sen suodattimet keräävät sisälleen epäpuhtauksia ja pölyä. Sisäyksikön suodattimet tulisi puhdistaa riittävän usein, jotta sen läpi kulkeva ilmamäärä ei pienennä koneen hyötysuhdetta.

SISÄYKSIKÖN SUODATTIMIEN PUHDISTUS

Ilmalämpöpumpun tärkein huoltotoimenpide on sisäyksikön suodattimien puhdistus. Suodattimien likaantumisaste vaihtelee kohteen ja laitteen käytön mukaan.

Suosittelemme puhdistamaan sisäyksikön karkeasuodattimet vähintään kuukauden välein, mikäli laite on jatkuvassa käytössä. Karkeasuodattimet voi puhdistaa imuroimalla tai varovaisella vesipesulla.

Joissain mallisarjoissa on lisäksi erilliset allergia- tai hajusuodattimet, joiden käyttöikä on n. 2 vuotta. Tällöin suodattimien erotusteho on kulunut loppuun eikä puhdistuksesta ole apua.

1. Sammuta laite ja avaa sisäyksikön kansi
2. Poista karkeasuodattimet ja mahdollinen Plasma-suodatin sisäyksiköstä
3. Imuroi tai pese/kuivaa suodattimet
4. Asenna suodattimet takaisin paikoilleen ja käynnistä laite

 

ULKOYKSIKÖN HUOLTO/TARKASTUS

Ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö on hyvin huoltovapaa ja se tarvitsee oikeastaan vain silmämääräistä tarkastusta.

Talviseen aikaan kannattaa esimerkiksi pitää huoli siitä, ettei laite hautaudu lumeen. Kaikista Mitsubishi Electricin malleista löytyy automaattinen ulkoyksikön sulatus, mutta mikäli lunta kertyy laitteen ympärille paljon, ei laite pysty enää toimimaan halutulla tavalla.

Syksyisin ilmalämpöpumpun riesana taas ovat puista pudonneet lehdet. Ne kannattaa käydä pyyhkäisemässä pois. Ethän kuitenkaan rakenna itse suojusta ilmalämpöpumpulle roskien välttämiseksi, koska se saattaa estää ulkoyksikön ilmansaannin.

Mikäli ulkoyksikön lamellipatteria puhdistaa, täytyy tässä olla erittäin varovainen, jottei vahingoita lamelleita.

KONDENSSIVEDEN POISTON TARKASTUS

Mikäli ilmalämpöpumppua käytetään jäähdytyskäyttöön, suosittelemme kondenssivesiletkun tarkastusta keväällä ennen jäähdytyskauden alkua, jotta varmistetaan kondenssiveden hallittu poistuminen.

Kondenssivesiletkuun saattaa kertyä likaa ja epäpuhtauksia, jolloin veden poisto ei toimi suunnitellulla tavalla ja letku saattaa tukkeutua.

1. Sammuta laite ja avaa sisäyksikön kansi
2. Kaada sisäyksikön patteriin vettä esimerkiksi kastelukannulla
3. Tarkista ulkopuolelta poistuuko kaadettu vesi kondenssivesiletkua pitkin
4. Tarvittaessa poista tukos tai kutsu huolto paikalle

 

SISÄYKSIKÖN KENNON PUHDISTUS

Sisäyksikön kennoon voi aikojen saatossa kertyä pölyä, joka pääsee kulkemaan suodattimen läpi. Kennoa voi varovasti imuroida harjasuulakkeella. Puhdistus täytyy suorittaa varoen ettei vahingoita sisäyksikön patterin alumiinilamelleita.

Myytävänä on myös kennonpesuainetta, joka puhdistaa ja desinfioi kennon.
Kennon perusteellinen puhdistus kannattaa jättää ammattilaiselle.

Perusteellisessa sisäyksikön puhdistuksessa puhdistetaan lisäksi sisäyksikön puhallinrumpu.

1. Sammuta laite ja avaa sisäyksikön kansi
2. Poista karkeasuodattimet ja mahdollinen Plasma-suodatin sisäyksiköstä
3. Imuroi tai pese/kuivaa suodattimet
4. Imuroi yksikön kenno harjasuulakkeella varoen vaurioittamasta lamelleita

5. Asenna suodattimet takaisin paikoilleen ja käynnistä laite

 

PERUSTEELLINEN HUOLTO AMMATTILAISELTA

Ilmalämpöpumpun tehokkaan toiminnan takaa ammattilaisen tekemä vuosihuolto. Hankintaturvaliike tarjoaa osaavaa ilmalämpöpumpun huoltoa merkistä riippumatta. Tarpeen mukaan laitteelle voidaan suorittaa joko normaali tai laajennettu huolto.

Ammattilaisemme puhdistaa perusteellisesti ilmalämpöpumpun suodattimet, kondenssivesiputken ja sisäyksikön. Ulkokennoston hän puhdistaa ylimääräisistä roskista ja hiekasta imuroimalla.

Laajennetussa huollossa mitataan lisäksi paineet, irrotetaan ja puhdistetaan puhallinsiivet sekä pestään perusteellisesti ulkoyksikön kenno.

EPÄILETKÖ ONGELMAA? OTA YHTEYTTÄ

Ota yhteyttä ammattilaiseen, jos epäilet ilmalämpöpumppusi toiminnassa olevan vikaa tai tarvitset neuvoa laitteen käytössä tai huollossa.

Meiltä hankituilla ilmalämpöpumpuilla on aina takuu laitteelle ja asennukselle. Varaosien saatavuuden takaamme kymmeneksi vuodeksi eteenpäin.

HUOLTOPALVELUT KAIKILLE MERKEILLE

02-8376 6100 / huolto@satatech.fi

ILMALÄMPÖPUMPUN HUOLTO – RAUMA JA LÄHIALUEET

Toimintamme ei rajoitu pelkästään uusien laitteiden myyntiin. Olemme tukenasi koko laitteen elinkaaren ajan. Huollamme ja korjaamme merkkiriippumattomasti eri valmistajien ilmalämpöpumppuja useiden vuosien kokemuksella.

Toimipisteeemme sijaitsee Raumalla yli 600 m2 toimitiloissa. Yritys on täysin yksityisomistuksessa. Henkilöstömme koostuu lähes kahdestakymmenestä alansa ammattilaisesta.

Suoritamme urakointia pääsääntöisesti Satakunnan alueella. Yksittäisiä asennusprojekteja suoritamme myös muualla Suomessa ja ulkomailla.

Laajat palvelut ovat kaikkien käytettävissä. Asiakkaitamme ovat julkishallinto, yritykset, rakennusliikkeet, taloyhtiöt ja kotitaloudet.

YHTEYSTIEDOT

Hakuninvahe 1, 26100 Rauma

02-8376 6100

info@satatech.fi

Avoinna arkisin 7.00-16.00

Y-tunnus: 2575266-3

Seuraa meitä Facebookissa

Seuraa meitä Instagramissa

©2024 Satatech Talotekniikka Oy